Pagina's

vrijdag 17 augustus 2012

Een uitstapje naar de bibliotheek loopt grondig mis!


Volgens ons is elk gelezen boek een goed boek, alleen ontbreekt soms de motivatie bij de kinderen. Een jaarlijkse trip naar de bibliotheek is vaak niet voldoende om de kinderen de kriebels voor boeken te geven. Maar wat als het boek nu eens tot leven kwam?

Het concept

Ja hoor, er is daadwerkelijk een moord gebeurd in de bibliotheek… Dawn Hamilton werd vanmorgen dood aangetroffen. 


Gelukkig hadden de detectives een boek gelezen, daardoor weten ze dat ze sporen moeten zoeken! Dankzij de hulp van de kinderen ontdekken ze 4 sporen: een horloge dat stilstaat op 12 uur, een koevoet, een toverstaf en een geweer. Die behoren zeker tot het spook, de dief, de heks en de gemene buurman!

De detectives zijn het echter niet eens over de mogelijke dader, ze komen op het idee om zich op te splitsen en de verdachten één voor één te ondervragen. Maar deze verdachte personen werken helemaal niet mee!
De ene wilt dat de kinderen iets uit de strips gaan zoeken voor haar. 

Nog een andere wilt dat de kinderen een voorgelezen verhaal uitbeelden. Weer een ander wilt dan natuurlijk weer een gescheurd gedicht lezen. Er is zelf eentje dat wilt dat je raadsels oplost vanuit een boek! En nog veel meer!

Gelukkig brachten de kinderen dit alles tot een goed einde… En kregen ze aanwijzingen van de verdachten. Ze kregen elke keer een stukje uit de puzzel. De dader werd al snel gevat en weggebracht!

 

Ervaringen

Het was een leuk avontuur dat mede mogelijk werd gemaakt door enkele leerkrachten in spe! Daarvoor onze dank. Het was fijn dat de school waar we dit project op hadden uitgetest een bedankingsmail stuurde. De leerkrachten en de kinderen vonden het super en waren enorm  onder de indruk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten